Κίνα: Εκκληση στις κρατικές εταιρείες να αυξήσουν τα μερίσματα

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 09:35
UPD:09:39

Έκκληση προς τις κρατικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τα μερίσματα προς τους κατόχους μειοψηφικών ποσοστών απηύθυνε η κινεζική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να θέσει το σωστό πρότυπο για άλλες εισηγμένες, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα China Daily, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε πως οι υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες θα πρέπει να είναι περισσότερο γενναιόδωρες προς τους μετόχους τους.

Τα ανωτέρω σχόλια έρχονται τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας προσελκύει περισσότερα κεφάλαια από συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι χρειάζονται το μέρισμα, ως πηγή εισοδήματος.

Όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, η καταβολή μεγάλων ποσών σε μερίσματα έρχεται σε αντίθεση με την εταιρική κουλτούρα πολλών κινεζικών ομίλων, οι διοικήσεις των οποίων προτιμούν να τα χρησιμοποιούν για τη χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης.

Πέρυσι, περίπου το 45% των εισηγμένων εταιρειών στην Κίνα δεν διένειμε μέρισμα στους μετόχους, ενώ μόλις το 10% αυτών καταβάλλει μέρισμα σε τακτική βάση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα