ΗΠΑ: Ρεκόρ κατασχέσεων το α’ εξάμηνο

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:03
UPD:13:07

Σε επίπεδα – ρεκόρ ανήλθαν οι κατασχέσεις κατοικίας στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο, παρά τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στήριξη των δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Ενδεικτικό είναι ότι ένα στα 84 σπίτια – οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν λάβει δάνειο – έλαβε τουλάχιστον ένα ειδοποιητήριο κατάσχεσης το ανωτέρω διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της RealtyTrac, οι επίσημες γνωστοποιήσεις κατάσχεσης κατοικίας αναρριχήθηκαν στα ιστορικά υψηλά των 1,9 εκατομμυρίων. Ενδεικτικό είναι ότι ένα στα 84 σπίτια – οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν λάβει δάνειο – έλαβε τουλάχιστον ένα ειδοποιητήριο κατάσχεσης το ανωτέρω διάστημα.

«Παρά τις προσπάθειες όλων μέχρι σήμερα, δεν έχουμε κάνει κάποια σημαντική πρόοδο στην επίλυση του προβλήματος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της RealtyTrac, Ρικ Σάργκα. «Δεν θεωρώ ότι αυτό υποδηλώνει πως η οικονομία επιδεινώθηκε περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν, αλλά σίγουρα δεν πιστεύω πως δείχνει σημάδια βελτίωσης», πρόσθεσε σε συνέντευξή του.

Τον Ιούνιο, μήνα κατά τον οποίο οι τιμές κατοικίας συνέχισαν να υποχωρούν, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 5,0% σε σχέση με το Μάιο και 33% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα