Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 05:14
UPD:05:24

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών μετά τη σημαντική μείωση των ναύλων. Οι μετοχές των εταιρειών που βασίζονται στη ζήτηση από τις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά καθώς η απροσδόκητη άνοδο των τιμών κατοικιών στην Αμερική τροφοδότησε τις εικασίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανακάμπτει.

Τρεις μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε δύο που σημείωναν κέρδη μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον δείκτη ΜSCI Asia Pacific Index, ο οποίος σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 9:59 π.μ. στο Τόκιο φθάνοντας στις 106,60 μονάδες. Χθες ο δείκτης σημείωσε άνοδο για έβδομη συνεδρίαση, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Οκτωβρίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,4%, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Κατά μέσον όρο οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάϊο σημείωσαν άνοδο 0,9% έναντι του Απριλίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Federal Housing Finance Agency. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν κατά 0,2%.

Ο Baltic Dry Index, ο δείκτης του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής υποχώρησε χθες στο Λονδίνο κατά 1,4%, ωθώντας τις απώλειες τριών ημερών στο 3,8%.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου υποχώρησαν 0,4% κατά τη σημερινή τους διαπραγμάτευση διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 0,3%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα