Ευρωπαϊκό ρεκόρ

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 00:01

Οι επενδυτές στις αγορές μετοχών είχαν χθες να ζυγίσουν αντικρουόμενα στοιχεία. Από τη μια τα απογοητευτικά αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών και από την άλλη τα υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη τεχνολογικών εταιρειών και φαρμακοβιομηχανιών. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει αρχικά μεγάλη νευρικότητα, με τους περισσότερους δείκτες ωστόσο να τίθενται τελικά σε τροχιά ανόδου.

Στην Ευρώπη σε μια ρευστή συνεδρίαση οι δείκτες κατάφεραν να παραμείνουν σε θετικό έδαφος και να πετύχουν έτσι το μακροβιότερο ανοδικό σερί από το Δεκέμβριο του 2006. Κέρδη οκτώ ημερών έφεραν τον FTSEurofirst 300 στις 888,54 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά ο πανευρωπαϊκός δείκτης κυμάνθηκε από τις 879 έως τις 890,38 μονάδες. Ο κλάδος των φαρμάκων βρέθηκε στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος με την Bayer να σημειώνει άνοδο 2,2%, τις ΑstraZeneca και Novo Nordisk να ενισχύονται 1,1% και τη Novartis 0,5%.

Στον αντίποδα οι τίτλοι των τραπεζών δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις. Η Barlclays είχε απώλειες 3,1%, οι Lloyds και Nordea Bank υποχώρησαν περίπου 1% και η UBS 1,5%. Συνεχείς εναλλαγές προσήμων διαμόρφωναν το σκηνικό στη Wall Street. Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε εταιρείες που ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου όπως η Starbucks, που είδε τις μετοχές της να επιδίδονται σε ράλι, και η Apple, που κατέγραφε κέρδη της τάξης του 4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα