Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 05:16
UPD:05:32

Ανοδικά για ένατη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με αποτέλεσμα ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific να σημειώσει τη μακροβιότερη άνοδο από το 2004, καθώς οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά και η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου έξι ετών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 107,78 μονάδες στις 10:09 π.μ. στο Τόκιο με πέντε μετοχές να κινούνται ανοδικά σε κάθε μία που κινείτο πτωτικά. Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 9,9% τις εννέα τελευταίες ημέρες, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2004.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,1%. Στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 αναρριχήθηκε 1,6% και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,5%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index κέρδισε 2,3% καθώς η EBay Inc. και η Ford Motor Co. ανακοίνωσαν καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη. Οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 3,6% τον περασμένο μήνα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 1,5%.

Η αύξηση των πωλήσεων κατοικιών τροφοδότησαν τις εικασίες ότι η ζήτηση για πρώτες ύλες θα ανακάμψει, ωθώντας ανοδικά τις τιμές των μετάλλων και του πετρελαίου. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο για ένατη ημέρα – το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2005. Το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη σημείωσε χθες άνοδο 2,7%, φθάνοντας σε επίπεδα που είχε να αναρριχηθεί πριν από τρεις εβδομάδες.

Το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε 2,3% από το πρώτο τρίμηνο, όταν η χώρα πλησίασε την ύφεση με οικονομική ανάπτυξη μόλις 0,1%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ανάπτυξη 2,2%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας συρρικνώθηκε 2,5%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα