Πάνω από τις 9.000

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 00:01

Από άνεμο αισιοδοξίας στις αγορές μετοχών συνοδεύθηκε χθες η βροχή θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Στη Wall Street ο Dow Jones έσπασε το φράγμα των 9.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, καθώς στο σύνολό τους σχεδόν οι εταιρείες του δείκτη κατέγραφαν κέρδη, ενώ κέρδη άνω του 2% σημείωνε κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης και ο S&P 500.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η Ford, που εξέπληξε ευχάριστα την αγορά με κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο και είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 10%. Αντίστοιχη άνοδο σημείωνε και η eBay, που ανακοίνωσε επίσης καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα, ενώ η ανταγωνίστρια Amazon.xom ενισχυόταν 5% στον απόηχο της είδησης ότι θα εξαγοράσει τη Zappos.com.

Στην Ευρώπη, παρά το νευρικό άνοιγμα της αγοράς, οι μετοχές κατάφεραν τελικά να σκαρφαλώσουν σε υψηλά οκταμήνου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε 2%, στις 908,15 μονάδες. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κλάδος των τραπεζών.

Η μετοχή της Credit Suisse, που εμφάνισε κέρδη ύψους 1,6 δισ. ελβετικών φράγκων το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, ενισχύθηκε 5,8%. Μεγάλη άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές των μεταλλευτικών κολοσσών Xstrata, Rio Tinto και BHP Billiton.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα