Oρφανίδης: Σταδιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη από το 2010

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 13:10

Σταδιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη από το 2010 υποδηλώνουν τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Ορφανίδη, μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες και τα αποτελέσματα ερευνών για την κατανάλωση στη ζώνη του ευρώ καταγράφουν τα πρώτα θετικά σημάδια μιας πιο περιορισμένης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας κατά το υπόλοιπο του 2009 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους», τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου, σε συνάντηση της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής στη Λευκωσία.

Όσον αφορά στις προοπτικές για το 2010, ο κ. Ορφανίδης εκτίμησε ότι μετά από μια περίοδο σταθεροποίησης θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ.

Προέβλεψε επίσης ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί από τα σημερινά αρνητικά επίπεδα και θα επιστρέψει σε επίπεδα συμβατά με τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό κάτω, αλλά κοντά στο 2%.

«Οι δείκτες των προσδοκιών για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι σταθεροποιημένοι σε επίπεδα συμβατά με την επιδίωξη της ΕΚΤ να διατηρεί τον πληθωρισμό κάτω, αλλά πλησίον του 2%», ανέφερε ο κ. Ορφανίδης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα