Χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 19:29

Υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αρμόδιο για θέματα Αλιείας, Κωνσταντίνο Κιλτίδης, η απόφαση για τη χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας, σκάφους παράκτιας αλιείας στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Στην απόφαση χορήγησης νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας, μετά από δώδεκα έτη, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (Καν.2371/02) του Π.Δ 261/1991 και της Υπουργικής Απόφασης 173985/08, τίθεται ως κατώτερο όριο ηλικίας το 25ο έτος.

«Κάνουμε πράξη την ανάπτυξη της ελληνικής αλιείας, θωρακίζοντας την ανταγωνιστικότητά της με σύγχρονα μέσα και υπηρετώντας τους πολίτες της νησιωτικής Ελλάδας και της παράκτιας ζώνης. Στη δε προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ένταξη όσο δυνατόν περισσότερων δικαιούχων μειώσαμε κατά μία κλίμακα την αιτούμενη χωρητικότητα και ισχύ των αδειών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιλτίδης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός επεσήμανε πως «θα ακολουθήσουν νέες επαγγελματικές άδειες αλιείας σκαφών και για τις υπόλοιπες νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές και για όλη την παράκτια ζώνη της χώρας μετά την ολοκλήρωση της παράλληλης διαδικασίας χορήγησης των επεκτάσεων χωρητικότητας και ισχύος των ήδη υπαρχουσών αδειών αλιείας σκαφών ανά την επικράτεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα