Shell: Περικοπές κεφαλαιουχικών δαπανών και προσωπικού

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:18

Περικοπή στις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 10% και σημαντικές μειώσεις προσωπικού σχεδιάζει για το επόμενο έτος η Royal Dutch Shell Plc, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Ευρώπη, η οποία δεν προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, σκοπεύει έως το 2010 να περιορίσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της στα 28 από 32 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της εταιρείας, στην οποία ανακοίνωσε επίσης μείωση της κερδοφορίας της κατά 37% για το δεύτερο τρίμηνο. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη προχωρήσει σε περικοπές των ανώτατων διοικητικών στελεχών κατά 20%, ενώ «πιθανή» θεωρεί την περαιτέρω μείωση προσωπικού.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη προχωρήσει σε περικοπές των ανώτατων διοικητικών στελεχών κατά 20%, ενώ «πιθανή» θεωρεί την περαιτέρω μείωση προσωπικού.

Η ύφεση έχει αναγκάσει τους πετρελαιοπαραγωγούς να ρίξουν το κόστος υπαναχωρώντας σε επίπεδο επενδύσεων, αναβάλλοντας τα έργα και μειώνοντας τις θέσεις εργασίας. Εντός της εβδομάδας, η BP Plc προειδοποίησε για παρατεταμένη οικονομική ύφεση, μετά την ανακοίνωση για μείωση των κερδών κατά 52%.

«Οι συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες για κάποιο καιρό ακόμη, δεν πιστεύουμε στην άμεση ανάκαμψη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Πίτερ Βόζερ. «Η Shell προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση και πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Επικεντρωνόμαστε ακόμη περισσότερο στη διανομή και τις χαμηλές τιμές».

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα