Volkswagen: Πάνω από τις προβλέψεις τα τριμηνιαία κέρδη

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:20

H εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 283 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 83% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, έναντι κερδών 238,6 εκατ. ευρώ που ανέμενε η αγορά.

Μείωση της κερδοφορίας της – μικρότερη, ωστόσο, απ’ ό,τι αναμενόταν – ανακοίνωσε η Volkswagen για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές θα προσφέρει σημαντική στήριξη στην Audi κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 283 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 83% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, έναντι κερδών 238,6 εκατ. ευρώ που ανέμενε η αγορά. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 7,7% στα 27,2 δισ. ευρώ.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της VW μειώθηκαν μόλις κατά 5% το πρώτο εξάμηνο, έναντι συρρίκνωσης 18% που κατεγράφη στο σύνολο της βιομηχανίας, καθώς η ανάπτυξη στη Κίνα και τη Βραζιλία αντιστάθμισε τη μείωση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία κέρδισε τη μάχη για τη συγχώνευσή της με την Porsche, έχοντας αποκρούσει την απόπειρα εξαγοράς της από την εταιρεία.

Η διοίκηση της VW εκτίμησε σήμερα ότι οι αποδόσεις της εταιρείας κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου θα είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με αυτές των ανταγωνιστών της. Παρόλα αυτά, τα έσοδά της θα διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2008.

Οι μετοχές της VW ενισχύθηκαν νωρίτερα στη Φρανκφούρτη έως 4,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα