Σε υψηλά 10 μηνών ο Nikkei

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 09:30
UPD:10:03

Χαμόγελα στο Τόκιο μετά την άνοδο του ιαπωνικού δείκτη κατά 1,8% με αποτέλεσμα να κατακτήσει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα μηνών στη σημερινή συνεδρίαση.

Ουσιαστικός παράγοντας της ανόδου ήταν η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών μετά την ανακοίνωση μιας σειράς θετικών αποτελεσμάτων, με πρωταγωνιστή τη Sony Corp που ανακοίνωσε μικρότερες ζημίες από τις αναμενόμενες.

¶νοδο κατέγραψαν και οι μετοχές ακινήτων, μετά την ανακοίνωση για αύξηση της τρίμηνης κερδοφορίας κατά 32% και ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η Honda Motor Co που υπερέβη τις προσδοκίες και αναμένεται να δώσουν άνοδο στο Nikkei την ερχόμενη εβδομάδα.

«Το κύμα θετικών ειδήσεων –ισχυρά εγχώρια κέρδη σε συνδυασμό με συμπαθητικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ– αντισταθμίζει την τάση ρευστοποίηση κερδών», σχολιάζει ο Σοιψίρο Μόνζι, επικεφαλής στρατηγικής στη Daiwa SB Investments.

«Η κερδοφορία των εγχώριων εταιρειών, και ιδίως των ηλεκτρονικών ειδών, διέψευσαν ευχάριστα τις προσδοκίες, ενώ φαίνεται να αυξάνονται οι επιθετικοί παίκτες που ποντάρουν στην άνοδο της αγοράς», συμπληρώνει.

Ορισμένες μετοχές υψηλού προφίλ, ωστόσο, έχασαν έδαφος μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που κατέγραψαν, όπως για παράδειγμα η Nintendo Co η οποία είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 5,6% την ανακοίνωση πτώσης κερδών εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης και της ενίσχυσης του γεν.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 10.346,66 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 948,61 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα