Lafarge: Ανω των προβλέψεων τα κέρδη β' τριμήνου

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 09:17

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο στα 387 εκατ. ευρώ από 761 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008, με τους αναλυτές να τα αναμένουν στα 355 εκατ. ευρώ.

Κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο, Lafarge, χάρη στις αυξήσεις τιμών και στην επέκτασή της στη Μέση Ανατολή.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο στα 387 εκατ. ευρώ από 761 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008, με τους αναλυτές να τα αναμένουν στα 355 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 14% στα 4,36 δισ. ευρώ.

Η Lafarge κατέστη η μεγαλύτερη παραγωγός της Μέσης Ανατολής μετά την εξαγορά –ύψους 15 δισ. δολαρίων – της μονάδας τσιμέντου της Orascom Construction. Η κίνηση αυτή κατέστησε, όμως, την εταιρεία και την περισσότερο χρεωμένη τσιμεντοβιομηχανία της Ευρώπης.

Η διεθνής οικονομική κρίση ωθεί της Lafarge και άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως τη Cemex και τη HeidelbergCement, να προχωρήσουν σε πωλήσεις μονάδων προκειμένου να εξασφαλίσουν το μερίδιό τους στην αγορά.

Οι μετοχές της Lafarge έχουν αυξηθεί κατά 35% φέτος, στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα