Frigoglass: Κάμψη κερδών, πωλήσεων στο εξάμηνο

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 09:42
UPD:09:44

Στα €6,3 εκατ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, μειωμένα κατά 85,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χαμηλότερες ζημιές από τις συναλλαγματικές διαφορές και η μείωση στο φορολογικό συντελεστή αντισταθμίστηκαν από τα υψηλότερα δικαιώματα μειοψηφίας.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) μειώθηκαν κατά 73,8% σε €17,8 εκατ., αντικατοπτρίζοντας τη μείωση του όγκου πωληθέντων και την αντίστροφη λειτουργική μόχλευση.

Εξαιρώντας τη θετική επίδραση των €1,65 εκατ. από τη μείωση των προβλέψεων που είχαν ληφθεί το 2008 και σχετίζονται με την απομείωση της αξίας των μηχανημάτων στην Πολωνία και στη Νορβηγία καθώς και την πώληση παγίων στη Νορβηγία, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 76,2% στα €16,1 εκατ.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις μειώθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 47,8% σε €176,7 εκατ. Σύμφωνα με τη Frigoglass, η πορεία του πρώτου εξαμήνου επηρεάστηκε από τη μείωση των πωλήσεων του Κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης κατά 54,1%, οι οποίες ανήλθαν σε €140,2 εκατ., αποτελώντας το 79% των συνολικών πωλήσεων.

Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ήταν ελαφρώς μειωμένα συγκρινόμενα με το πρώτο εξάμηνο του 2008, αγγίζοντας τα €5,4 εκατ., με τις ζημίες από τις συναλλαγματικές διαφορές να ανέρχονται σε €1,2 εκατ.

Οι ταμειακές ροές μετά από λειτουργικές και επενδυτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2009 βελτιώθηκαν με μια θετική διαφορά της τάξης των €29,7 εκατ.

«Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η Frigoglass παρέμεινε κερδοφόρος για το πρώτο εξάμηνο του 2009 και βελτίωσε τις ταμειακές της ροές, απόδειξη τόσο της αυστηρής διαχείρισης των στοιχείων κόστους όσο και της ικανότητάς μας στην δημιουργία λύσεων για τους πελάτες μας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πέτρος Διαμαντίδης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα