ΗΠΑ: «Καμπανάκι» για την κεφαλαιακή επάρκεια των μικρών τραπεζών

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009 09:17

Επιπρόσθετα κεφάλαια ύψους 12-14 δισ. δολαρίων πιθανόν να χρειασθούν οι μικρότερες αμερικανικές τράπεζες προκειμένου να καλύψουν τα «κακά» δάνεια, σύμφωνα με το πάνελ του Κογκρέσου το οποίο εποπτεύει το πρόγραμμα TARP.

Στη μηνιαία έκθεσή του, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το πάνελ τονίζει ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας είναι καλά προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν περισσότερες απώλειες από δάνεια – ειδικά οι 19 τράπεζες που υποβλήθηκαν φέτος στα λεγόμενα «τεστ κοπώσεως».

Ωστόσο, τα πιστωτικά ιδρύματα με ενεργητικό μικρότερο των 600 εκατ. με 1 δισ. δολαρίων ενδεχομένως να βρεθούν ενώπιον δυσκολιών, επισημαίνει το πάνελ.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, οι τράπεζες αυτού του μεγέθους «θα χρειαστεί να αντλήσουν πολύ πιο μεγάλα κεφάλαια, καθώς οι εκτιμούμενες ζημίες θα υπερβούν τα έσοδα και τα αποθέματα». Επίσης, οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι τόσο το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών όσο και οι άλλες ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τις μικρότερες τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα