Ενισχύονται οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009 09:33

Κάτω από τα 71 δολάρια το βαρέλι παραμένει σήμερα η τιμή του αργού, εν αναμονή των στοιχείων για τα εβδομαδιαία αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 7 Αυγούστου, έναντι μείωσης 200.000 βαρελιών που είχαν καταγράψει την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία του American Petroleum Institute αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα στις 23:30 (ώρα Ελλάδος), ενώ θα ακολουθήσουν την Τετάρτη τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.

Στις 08:39, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 13 σεντς στα 70,73 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κλείσει τη Δευτέρα με απώλειες 33 σεντς.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 73,60 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 10 σεντς.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα χαμηλά στα οποία είχαν υποχωρήσει το χειμώνα, ωστόσο τα υψηλά αποθέματα παγκοσμίως έχουν συγκρατήσει χαμηλά τις τιμές, καθώς υποδηλώνουν πως η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μειωμένη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα