Τις ελπίδες για ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου διαψεύδει η HP

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 13:41

Ψυχρολουσία περίμενε όσους περίμεναν εναγωνίως να διακρίνουν τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης στον τεχνολογικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Hewlett-Packard.

Η εταιρεία ανακοίνωσε συρρίκνωση της κερδοφορίας κατά 19% για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης της, εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων σε συνθήκες συνεχιζόμενης εξασθένισης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Παρά τις προβλέψεις του για βελτίωση της εικόνας το 2010, ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Μαρκ Χερντ, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει για μεταστροφή του κλίματος, απογοητεύοντας πολλούς επενδυτές που στρέφονται στον τεχνολογικό κλάδο για εντοπισμό των πρώτων αχτίδων ανάκαμψης στη διεθνή οικονομία.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου, η HP ανακοίνωσε μείωση εσόδων στα 1,64 δισ. από 2,03 δισ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 27 δισ. από τα 28 δισ. δολάρια –μειώσεις που ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενες.

Η διοίκηση της ΗΡ διατήρησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια αποτελέσματα αμετάβλητες, υποδηλώνοντας ότι η επιτυχία του τρίτου τριμήνου της χρήσης της είναι πιθανό να αντισταθμιστεί από το τρέχον τρίμηνο.

Πηγή: Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα