Ανοδο 0,73% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης

Ανέκαμψαν οι τράπεζες
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 17:31
UPD:19:05

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τελικά ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. κυρίως χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, πάντως, ο γενικός δείκτης κινήθηκε πτωτικά επηρεαζόμενος αρνητικά από την υποχώρηση των διεθνών αγορών.

Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς πολλοί επενδυτές απουσιάζουν ακόμη λόγω των θερινών διακοπών, ενώ οι υπόλοιποι τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

«Οι τράπεζες που ενισχύθηκαν, η μετοχή της 3Ε και της ΔΕΗ ξεχώρισαν σήμερα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Όπως και τις προηγούμενες ημέρες είχαμε χαμηλό τζίρο και μικρό ενδιαφέρον με την αγορά να λαμβάνει τάση από το εξωτερικό, όπως αναμένουμε να γίνει και στην αυριανή συνεδρίαση».

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.350,31 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,73%. Ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει μέχρι τις 2.306,86 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 110 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 2,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 95 μετοχών ενισχύθηκαν, 95 κατέγραψαν απώλειες και 60 παρέμειναν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα