Γερμανία: Ώθηση στην αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 18:00

Σχέδιο δράσης με σκοπό την κυκλοφορία ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση Μέρκελ.

«Η Γερμανία πρέπει να είναι ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Βόλφγκανγκ Τίφενζεε.

Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνει κινήσεις προώθησης της έρευνας για αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση και ανάπτυξης δικτύου σταθμών επαναφόρτισης σε πανεθνικό επίπεδο, καθώς και εισαγωγή κινήτρων για την ενθάρρυνση της αγοράς «πράσινων» αυτοκινήτων.

Αν και οι λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα κίνητρα που θα παρέχονται στους καταναλωτές δεν έχουν προς το παρόν συμφωνηθεί, η κυβέρνηση Μέρκελ ελπίζει να έχει τα πρώτα 100.000 ηλεκτροκίνητα στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου μέχρι το 2012.

Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση λπίζει να έχει εγκαταστήσει μέχρι το 2010 δίκτυο σταθμών επαναφόρτισης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Βερολίνο καλεί τον γερμανικό κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας να προχωρήσει, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, στα αναγκαία βήματα ώστε να εξελίξει τεχνολογία μπαταριών με επαρκή ισχύ να κινήσουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα καθώς και να επαναφορτίσουν τις κυψέλες καυσίμων των αυτοκινήτων.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα