Σε απόγνωση οι πελάτες της Lehman Ευρώπης

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 16:15

Με νέες καθυστερήσεις έρχονται αντιμέτωποι οι πελάτες του ευρωπαϊκού βραχίονα της Lehman Brothers, οι οποίοι διεκδικούν επιστροφή των απαιτήσεών τους αξίας 9 δισ. δολαρίων.

Ο λόγος είναι η απόφαση του Ανώτατου Βρετανικού Δικαστηρίου να απορρίψει ένα προτεινόμενο πρόγραμμα που υποσχόταν επίσπευση του τερματισμού των περίπλοκων δραστηριοτήτων της χρεοκοπημένης τράπεζας.

Η PwC, η οποία έχει επιφορτιστεί με καθήκοντα διαχειριστή για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της τράπεζας πρότεινε ένα πρόγραμμα ρύθμισης, βάσει του οποίου οι 1000 πελάτες θα διαιρούνταν σε τρεις κατηγορίες, γεγονός που θα επέτρεπε στους διαχειριστές να διευθετήσουν τα αιτήματα των πελατών κατά κατηγορία και όχι κατά περίπτωση.

Ωστόσο, η απορριπτική απόφαση που εξέδωσε σήμερα το πρωί το αγγλικό δικαστήριο ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία τόσο για την PwC όσο και για τους πελάτες της τράπεζας που είχαν εναποθέσει στο πρόγραμμα τις ελπίδες τους για γρήγορη διευθέτηση των αιτημάτων τους έναντι της ευρωπαϊκής Lehman Brothers που διαχειριζόταν προ κατάρρευσης ενεργητικό άνω των 30 δισ. δολαρίων.

Πηγή: Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα