Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για μη εφαρμογή της απόφασης για τα όρια συνταξιοδότησης

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 16:05

Να μην εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να παρακαλεί την Κομισιόν, για να πετύχει την σταδιακή εφαρμογή της επιζήμιας για τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο και προσβλητικής για την χώρα μας απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών, να μην εφαρμόσει αυτή την απόφαση, επειδή δε έχει καμία νομική, ηθική και πολιτική βάση», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ.

Ο κ. Στρατούλης προσθέτει πως «η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας δεν είναι επαγγελματική αλλά δημόσια και κοινωνική και επομένως με βάση την ισχύουσα γι’ αυτό το θέμα αρχή της επικουρικότητας δεν έχουν αρμοδιότητα να ασχολούνται με αυτή ούτε η ευρωπαϊκή επιτροπή ούτε το ευρωπαϊκό δικαστήριο».

Καλεί δε και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «να αφήσει τα μισόλογα και να μας πει καθαρά, εάν συμφωνεί ή όχι με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μη εφαρμογή αυτής της απόφασης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα