FDIC: Πιο εύκολη η αγορά χρεοκοπημένων τραπεζών από ιδιωτικά κεφάλαια

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 15:45

Να διευκολύνει τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν χρεοκοπημένες τράπεζες είναι αποφασισμένη η Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), μετά τον ταχύτερο ρυθμό κλεισίματος τραπεζών εντός των τελευταίων 17 ετών.

Το διοικητικό συμβούλιο της FDIC πρόκειται να συνεδριάσει αύριο στην Ουάσιγκτον και αναμένεται να εγκρίνει τη χαλάρωση των προϋποθέσεων για την αγορά χρεοκοπημένων δανειοδοτών από ιδιώτες.

Η υπηρεσία αναζητά νέους πλειοδότες μετά την άρνηση των τραπεζών να αγοράσουν χρεοκοπημένους δανειοδότες, με αποτέλεσμα η FDIC να μοιράζεται τις ζημίες που μειώνουν την αξία του ασφαλιστικού της κεφαλαίου.

«Υπάρχουν πολλοί ιδιώτες μειοδότες που περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν οι κανονισμοί», επισημαίνει ο Μαρκ Τενούντφιλντ, αντιπρόεδρος της Ένωσης Βρετανών Τραπεζιτών.

Πρόκειται για προτεινόμενο κανονισμό», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου ¶ντριου Γκρέι σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Στόχος της περιόδου σχολίων είναι να συλλέξουμε τις εντυπώσεις όλων των μετόχων και να αναθεωρήσουμε την πρόταση με βάση αυτές», κατέληξε.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα