Iberia: Γενναίες περικοπές μετά τις ζημίες β’ τριμήνου

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 14:22

Ακόμη μεγαλύτερες περικοπές είναι αποφασισμένος να κάνει ο ισπανικός αερομεταφορέας, ο οποίος βλέπει την κερδοφορία του να συρρικνώνεται κατά 6% σε ετήσιο επίπεδο, έναντι 4,3% που είχε προβλέψει αρχικά.

Η διοίκηση της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την British Airways για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, δήλωσε ότι θα αναβάλει την παράδοση του αεροσκάφους μεγάλης εμβέλειας Airbus 340-600.

Παράλληλα, εκτός λειτουργίας θα θέσει τρία αεροσκάφη μικρής και μέτριας εμβέλειας επιπλέον των πέντε που έχει ήδη αφαιρέσει από τον εν ενεργεία στόλο της. Η Iberia εξήγγειλε, επίσης, περαιτέρω απολύσεις, «πάγωμα» μισθών και αναβολή λιγότερο σημαντικών επενδύσεων.

Τα μέτρα, τα οποία είναι πιο δραστικά απ’ ό,τι αναμένονταν, είναι η απάντηση του αερομεταφορέα στις ζημίες 72,8 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το β’ τρίμηνο, έναντι των κερδών 21,2 εκατ. ευρώ του περασμένου χρόνου. Σε επίπεδο εξαμήνου, κατεγράφησαν ζημίες 165,4 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με το περασμένο πρώτο εξάμηνο που ήταν κερδοφόρο με κέρδη 20,7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα