ΓΣΕΒΕΕ: Χρειάζεται ένα κράτος που θα εμπνέει σιγουριά

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 14:28
UPD:14:39

«Δυστυχώς το δόγμα ότι όλα θα τα ρυθμίσει η αγορά εξακολουθεί να υφέρπει και να καθοδηγεί την αγορά» δήλωσε μετά από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι το «επόμενο εξάμηνο θα περάσουμε μέσα από τις συμπληγάδες της ύφεσης» και επεσήμανε πως τα ζητούμενα είναι η ρευστότητα, η ενεργός ζήτηση και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, δηλ. των μικρών επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Σημείωσε επίσης την ανάγκη λήψης μέτρων που θα αφορούν στη διατήρηση θέσεων εργασίας, τη μεταχρονολόγηση δανειακών υποχρεώσεων, κίνητρα για επενδύσεις με αυτοχρηματοδότηση στις ΜΜΕ (μέρος από τα κέρδη), άτοκα δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ προς τις μικρές επιχειρήσεις για αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, ενίσχυση επιδομάτων ανεργίας και στήριξη ευπαθών ομάδων.

Ο κ. Ασημακόπουλος υπογράμμισε πως «δεν πρέπει υποθηκεύσουμε πάλι το μέλλον μας με χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών» και εξέφρασε την αντίθεσή του «στη χρηματοδότηση που περνά μόνο μέσα από τον τραπεζικό δανεισμό και την τοκοφορία -και στο βάθος Τειρεσίας».

Επεσήμανε δε πως χρειάζεται ένα «κράτος που θα ελέγχει – εποπτεύει. Θα εμπνέει σιγουριά. Θα κερδίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα