Βρετανία: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,7% το β’ τρίμηνο

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 14:00

Οριακά χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ήταν ο ρυθμός συρρίκνωσης της βρετανικής οικονομίας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,7% για το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Παρότι αρνητικός, ο ρυθμός συρρίκνωσης της βρετανικής οικονομίας ελαττώθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2,4% που ήταν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, η οικονομία εμφανίζει συρρίκνωση 5,5% –τη μεγαλύτερη όλων των εποχών.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κύκλους του Σίτι μετά τη δημοσίευση και των χθεσινών στοιχείων για υποχώρηση των επιχειρηματικών επενδύσεων κατά 10,4% το β’ τρίμηνο, καθώς πιστεύεται ότι ίσως η οικονομία αποδειχθεί πιο εξασθενημένη απ’ ό,τι αναμενόταν.

Παρ’ όλα αυτά, εμφανή είναι τα σημάδια ανάκαμψης από τη διεθνή ύφεση. ¶νοδο σημείωσαν οι αγοραπωλησίες και οι τιμές των κατοικιών, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου και του κλάδου υπηρεσιών τον Ιούνιο, όπως και οι λιανικές πωλήσεις που κατέγραψαν εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης τους περασμένους μήνες.

Πηγή: Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα