Συνεχίζεται η άνοδος στο Χ.Α.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 14:34

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. με τις μετοχές του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ να καταγράφουν κέρδη άνω του 2%.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν η Εθνική να ανακοινώσει μείωση 19% των καθαρών κερδών πρώτου εξαμήνου στα 660 εκατ. ευρώ εξαιτίας των μεγαλύτερων προβλέψεων για επισφάλειες και την επιβράδυνση των εργασιών στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο, η κερδοφορία του ομίλου αναμένεται βελτιωμένη χάρη στην αύξηση του επιτοκιακού περιθωρίου και τα ισχυρότερα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις.

«Τα κέρδη της Εθνικής και της ΔΕΗ διατηρούν την αγορά σε θετικό έδαφος με την μετοχή της Eurobank να δέχεται πιέσεις, καθώς τα καθαρά έσοδα τόκων του ομίλου δεν ικανοποίησαν την αγορά παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία της ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μη κατονομαστεί.

«Υπάρχουν κάποιες περιορισμένες ρευστοποιήσεις σε μετοχές τραπεζών και blue chip εταιρeιών μετά τα κέρδη που σημείωσαν πρόσφατα οι μετοχές τους», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα