Sony: Πουλά το σκέλος των LCD TV στο Μεξικό

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 07:43
UPD:07:54

Την πώληση του 90% της μονάδας κατασκευής τηλεοράσεων στη Βόρεια Αμερική ανακοίνωσε η Sony Corp., καθώς προσπαθεί να αναδιοργανώσει την μη κερδοφόρα δραστηριότητα των τηλεοράσεων.

Η Sony θα πουλήσει το μερίδιο στο σκέλος των τηλεοράσεων LCD στην Τιχουάνα του Μεξικό και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει εκεί στην Hon Hai Precision Industry Co., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας. Το εργοστάσιο θα συνεχίσει να παράγει τις τηλεοράσεις Bravia και θα διατηρήσει το προσωπικό των 3.300 ανθρώπων, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σε αυτήν την μονάδα η Sony θα διατηρήσει μερίδιο 10%.

Η Sony που εδρεύει στο Τόκιο μειώνει θέσεις εργασίας και κλείνει εργοστάσια για να αναζωογονήσει την κερδοφορία της, καθώς οδεύει να σημειώσει τις πρώτες ετήσιες ζημίες της σε χρονικό διάστημα πλέον των 50 ετών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν σήμερα απώλειες 0,2% φθάνοντας στα 2.150 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκιο, ενώ ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5%.

Το σκέλος της εταιρείας Consumer Products and Devices Group, που παράγει τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές και ημιαγωγούς εμφάνισε το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου ζημίες 2 δισ. γιέν (21,5 εκατ. δολ.) έναντι κερδών ύψους 36,1 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, μετά τη μείωση σε ποσοστό της τάξης του 27% των πωλήσεων.

Οι μετοχές της Hon Hai, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών κατόπιν παραγγελίας στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 5%, φθάνοντας στα 116,5 δολ. Ταϊβάν η μία στο Χρηματιστήριο της Ταϊπέι. Χθες η εταιρεία εμφάνισε την πρώτη αύξηση κερδών σε πέντε τρίμηνα. Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Hon Hai σημείωσαν άνοδο 27% φθάνοντας στα 15,1 δισ. δολ. Ταϊβάν (459 δολ. ΗΠΑ), σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα