ΗΠΑ: Εκτιμήσεις για περικοπή 298.000 θέσεων τον Αύγουστο

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 17:38

Περισσότερες από τις αναμενόμενες ήταν οι απολύσεις τον Αύγουστο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έρευνα την έρευνα της ADP Employer Services που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, γεγονός που δυσχεραίνει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων εν όψει της ανάκαμψης.

Η σημερινή εκτίμηση για τις θέσεις εργασίας που καταργήθηκαν τον Αύγουστο είναι 298.000 –υψηλότερη απ’ ό,τι προβλέπονταν αρχικά– μετά από περικοπή 360.000 θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα .

Τα σημερινά στοιχεία υποδηλώνουν ενδεχόμενο κίνδυνο οι καταναλωτικές δαπάνες –οι οποίες αντιστοιχούν στο 70% της οικονομίας– να υποχωρήσουν τους προσεχείς μήνες.

Την Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση των προβλέψεων του Υπουργείου Απασχόλησης των ΗΠΑ για το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 9,5%.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της ύφεσης και της αβεβαιότητας για το σθένος και τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης, η αποκατάσταση της αγοράς εργασίας θα είναι αργή και επίπονη», σχολιάζει ο Ράιαν Σουίτ, οικονομολόγος της Moody’s Economy.com στην Πενσυλβάνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα