Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για στήριξη της απασχόλησης σε ΜμΕ

Συναντήσεις Φ. Πετραλιά με ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 17:45
UPD:18:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναντήσεις με αντιπροσωπείες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ είχε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, στη διάρκεια των οποίων ανακοίνωσε πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης και διατήρηση των θέσεων εργασίας σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

H κ. Πετραλιά εξήγγειλε προγράμματα για την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων και για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τα οποία θα υλοποιηθούν από την «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.».

«Σήμερα οριστικοποιήσαμε με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και τα Διοικητικά Συμβούλια, δράση την οποία είχαμε συζητήσει και αποφασίσει πριν από ένα μήνα», δήλωσε μετά το τέλος των συναντήσεων η κ. Πετραλιά.

Όπως ανέφερε «η συγκεκριμένη δράση, την οποία από κοινού υλοποιούμε με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, αφορά σε ένα πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε 50 χιλιάδες εργαζόμενους». Πρόσθεσε δε πως «θα αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 49 εργαζόμενους και το ποσό ανά εργαζόμενο που θα δοθεί είναι από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Όρος για την επιχείρηση είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για 18 μήνες από την στιγμή- και πριν ακόμη από την στιγμή- που θα ξεκινήσει η δράση αυτή».

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης.

Επεσήμανε δε «ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων. Η διαδικασία θα είναι απλή χωρίς γραφειοκρατίες ούτως ώστε και γρήγορα να ολοκληρωθεί αλλά και ο στόχος που είναι η διατήρηση των θέσεων στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να επιτευχθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά. «Είναι αυτό που ζήτησε τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΓΣΕΒΕΕ και θεωρώ ότι είμαστε μπροστά σε ένα μέτρο που τα χρήματα γρήγορα και πραγματικά θα φτάσουν στις μικρές επιχειρήσεις. Η Υπουργός δέχτηκε τις παρατηρήσεις τόσο της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ που ήταν ταυτόσημες άλλωστε, για την βελτίωση της δράσης, την ευελιξία, τη μείωση της γραφειοκρατίας και πιστεύω ότι θα είναι θετικό για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα