Πτώση 1,26% στο Χ.Α.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 17:35
UPD:19:08

Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο λειτούργησε κανονικά παρά τη βομβιστική επίθεση, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημίες στο κτήριο.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πτώση οφείλεται κυρίως στο αρνητικό κλίμα στις ξένες αγορές, ενώ ο αντίκτυπος της βομβιστικής επίθεσης ήταν περιορισμένος.

«Ακολούθησε την τάση στην Ευρώπη με τις τράπεζες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Το ευχάριστο είναι ότι στα χαμηλά της ημέρας και ιδίως στις τραπεζικές μετοχές βλέπουμε ενεργοποίηση αγοραστών», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Υπάρχει διάθεση ανάκαμψης αλλά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμποδίζει κάτι τέτοιο λόγω της προεκλογικής περιόδου που θα παγώσει το κυβερνητικό έργο για ένα διάστημα».

Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 1,26% και διαμορφώθηκε στις 2.477,98 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά διολίσθησε μέχρι τις 2.447,56 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 213,9 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 7,4 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.

Πτώση σημείωσε και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 136 μετοχές κατέγραψαν απώλειες, 61 σημείωσαν άνοδο και 47 παρέμειναν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα