Ανήσυχος για την ανεργία ο Χ. Αλμούνια

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 18:14
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ανησυχητικά χαρακτήρισε ο Επίτροπος της ΕΕ για τις νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την ανεργία στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. και συνέστησε συντονισμό δράσεων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εcofin, εκτίμησε πως τους επόμενους μήνες, η οικονομία μπορεί να δείξει καλύτερα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, επισήμανε όμως πως «τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα του 2008, του πρώτου τριμήνου του 2009 θα συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά».

«Είμαι πεπεισμένος ότι αν συντονίσουμε τη δράση μας...θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όρους ανεργίας...και θα μειώσουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις» συμπλήρωσε.

Ο κ. Αλμούνια υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού αναφερόμενος και στις στρατηγικές εξόδου από την κρίση: «Ως συνήθως, από τη μία χρειάζεται να ενισχύσουμε τον συντονισμό των αποφάσεων οικονομικής πολιτικής, όπως κάναμε με την υιοθέτηση του σχεδίου ανάκαμψης... θα επιμείνουμε στην ανάγκη για καλύτερο συντονισμό, και στρατηγικές εξόδου από την κρίση... θα απαιτήσουνε καλύτερο συντονισμό, από ό,τι στο παρελθόν».

Συνεχίζοντας τόνισε πως η στρατηγική εξόδου από την κρίση θα πρέπει να είναι συντονισμένη, πρώτα από όλα σε πανευρωπαϊκό επίπεδα και φυσικά και σε παγκόσμιο, κάτι που, όπως ανέφερε, θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση του G20 στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα