FSA: Ζητά από τις τράπεζες να συντάξουν τη «διαθήκη» τους

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 10:38

Υπέρ της διεθνούς πίεσης των μεγαλύτερων τραπεζών να καταρτίσουν σχέδιο για την περίπτωση της κατάρρευσης τους τάσσεται ο πρόεδρος της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βρετανίας, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεκαθαρίσει το «θολό» τοπίο της πολύπλοκης δομής τους.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο λόρδος Τέρνερ εξέφρασε την υποστήριξή του στις διεθνείς κινήσεις πίεσης των μεγάλων και συστημικά σημαντικών τραπεζών να υπογράψουν τη «διαθήκη» τους –να καταρτίσουν, δηλαδή, εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που χρεοκοπήσουν.

Ο πρόεδρος της FSA υποστήριξε ότι με την κίνηση αυτή θα «ξεμπλέξει το κουβάρι» της πολύπλοκης δομής των τραπεζών, η οποία σκοπό έχει την ελαχιστοποίηση της φορολογίας. «Η κατάρτιση διαθήκης θα λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τις τράπεζες για ξεκαθάρισμα και απλοποίηση των νομικών τους δομών», επισημαίνει.

«Στο παρελθόν, οι αρχές ανά τον κόσμο διατηρούσαν χαλαρή στάση απέναντι στην καθιέρωση των πολύπλοκων νομικών δομών που αποσκοπούσαν στην ελαχιστοποίηση των νομοθετικών και φορολογικών επιβαρύνσεων. Τώρα ίσως ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τη νομική τους δομή», καταλήγει ο λόρδος Τέρνερ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα