Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 05:24
UPD:05:33

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς ο χαμηλότερη ανεργία στις ΗΠΑ και η πρόβλεψη της International Energy Agency (IEA) για υψηλότερη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως, εξισορρόπησαν την κατάσταση μετά τη χαμηλότερη από τις προβλέψεις οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 117,44 μονάδες στις 10:30 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 60% το τελευταίο εξάμηνο εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια ανάπτυξη ανακάμπτει. Έξι από τις οκτώ ανοιχτές ασιατικές αγορές κινούντο ανοδικά.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 και στη Μαλαισία ο Kuala Lumpur Composite Index σημείωναν άνοδο 0,6%, ωθώντας τα κέρδη των μετοχών στην περιφέρεια. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1% μετά την έκθεση του υπουργείου Εργασίας που έδειξε ότι η απασχόληση μειώθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Η ΙΕΑ αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2010, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα ωθώντας ανοδικά τα συμβόλαια κατά 0,9%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα