Εστιάζοντας στα θετικά στοιχεία

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Σε θετικό κλίμα παρέμειναν και χθες τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθοδηγούμενα από τις θετικές προβλέψεις των επιχειρήσεων, την υψηλή τιμή πετρελαίου και τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ακόμη και στα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, η αγορά εστίασε στη θετική πλευρά, στο γεγονός ότι η μεγάλη αύξηση των εισαγωγών, χάρη στη βελτίωση της αμερικανικής καταναλωτικής ζήτησης, αποτελεί ένδειξη για ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Η Wall Street παρέμεινε σε άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, με το δείκτη S&P 500 να καταγράφει την πιο παρατεταμένη περίοδο κερδών από το Νοέμβριο, από τη στιγμή που οι βελτιωμένες προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου στήριξαν τις μετοχές ενέργειας και τα στοιχεία για αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές ενισχύθηκαν οριακά, ύστερα από μία νευρική συνεδρίαση, σημειώνοντας άνοδο για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα αντιστάθμισαν τις απώλειες των τραπεζών και τις ρευστοποιήσεις του τομέα λιανικής. «Η ευρωπαϊκή αγορά παραμένει ελκυστική. Τόσο η μακροοικονομία όσο και οι εταιρικές ανακοινώσεις φαίνεται να προσφέρουν στήριγμα. Η αγορά θα μπορούσε να επιταχυνθεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», επισημαίνει διαχειριστής κεφαλαίου.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάρκεια δύο εβδομάδων, καθώς η τάση ανάληψης ρίσκου στήριξε τις μετοχές σε ολόκληρη την Ασία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα