ΟΟΣΑ: Σαφή σημάδια ανάκαμψης

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 13:43
UPD:14:03

Ισχυρές ενδείξεις ανάκαμψης υποδηλώνει ο βασικός σύνθετος δείκτης του ΟΟΣΑ (CLI) για τον Ιούλιο στις περισσότερες χώρες. Ο εν λόγω δείκτης έχει σχεδιαστεί με σκοπό να υποδεικνύει τις πρώτες ενδείξεις μεταστροφής κλίματος στους επιχειρηματικούς κύκλους, στις διακυμάνσεις δηλαδή της οικονομικής δραστηριότητας σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Σαφή είναι τα σημάδια ανάκαμψης και στις επτά από τις μεγαλύτερες οικονομίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ιδίως στη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και στην Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία.

Ο δείκτης CLI για την περιοχή ΟΟΣΑ ενισχύθηκε κατά 1,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ βρίσκεται κατά 1,9 μονάδες χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ, σημείωσε αύξηση 1,6 μονάδων, ενώ στην ευρωζώνη ενισχύθηκε κατά 1,9 μονάδες και στην Ιαπωνία κατά 1,4 μονάδες.

Στη Βρετανία, ο δείκτης CLI σημείωσε άνοδο 1,3 μονάδων τον Ιούλιο, στον Καναδά αυξήθηκε κατά 1,3 μονάδες, ενώ εντυπωσιακή αύξηση 2,3 μονάδων κατέγραψε ο δείκτης στη Γερμανία και 2,7 μονάδων στην Ιταλία.

Στην Κίνα, παρατηρήθηκε αύξηση του δείκτη κατά 1,5 μονάδες, ενώ στην Ινδία και τη Ρωσία ενισχύθηκε κατά 1,3 μονάδες. Οριακή ήταν η μεταβολή στη Βραζιλία, όπου σημείωσε άνοδο κατά 0,2% σε επίπεδα κατά 9,8 μονάδες χαμηλότερα σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα