Στην πτώχευση της Lehman θα «πατήσουν» οι μεταρρυθμίσεις Ομπάμα

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 17:04
UPD:17:10

Τη «μαύρη επέτειο» της κατάρρευσης της Lehman Brothers θα εκμεταλλευτεί ο Αμερικανός πρόεδρος για να δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις στο χρηματοοικονομικό κλάδο των ΗΠΑ, παρά τις ισχυρές αντιστάσεις των τραπεζών, των εποπτικών αρχών και του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Financial Times, σε ομιλία του στη Γουόλ Στριτ, ο Ομπάμα θα εξαγγείλει τις προτάσεις του για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενης πτώχευσης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων χωρίς εκτεταμένες επιπτώσεις στον υπόλοιπο κλάδο.

Σε συνέντευξή του στους FT, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε ότι η έλλειψη νομικής αρχής που θα υποστήριζε το τραπεζικό σύστημα εν όψει της κρίσης ένα χρόνο πριν ήταν «μια τραγική αποτυχία της αμερικανικής κυβέρνησης».

Τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Γκάιτνερ αναμένεται να αδράξουν την ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός χρόνου από την πτώχευση της Lehman προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στο Κογκρέσο για υλοποίηση ριζικών μεταρρυθμίσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ώστε να μην επιτραπεί στο μέλλον η πτώχευση μίας μόνο τράπεζας να παρασύρει σε κατάρρευση ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα