Στο 6% «βλέπει» το έλλειμμα το ΥΠΟΙΟ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 19:52
UPD:20:06

Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος για πρώτη φορά από το 1993, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στο Bloomberg, προβαίνοντας παράλληλα στην εκτίμηση για έλλειμμα στο 6% το 2009, λόγω της μείωσης των εσόδων.

Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου επισήμανε ακόμη πως το ύψος του ελλείμματος θα εξαρτηθεί από την επιτυχία των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης. Σημειώνεται πως στο Πρόγραμμα Σταθερότητας είχε τεθεί ο στόχος του 3,7%.

Σε γραπτές απαντήσεις που απέστειλε σε ερωτήσεις του Bloomberg, αναφέρει ακόμη πως η χώρα μας θα ζήτησει παράταση για τη μείωσή του, προσθέτοντας πως θα πρέπει να πειστούν οι εταίροι πως την αξίζουμε.

ΠΑΣΟΚ: Μέτρα που επέτειναν τη δημοσιονομική εκτροπή

«Η παραδοχή, σήμερα, του υπουργού ότι το έλλειμμα θα είναι τουλάχιστον 6%, επιβεβαιώνει ότι όλα τα μέτρα που έλαβε, όχι μόνο δεν έβαλαν φρένο στις σπατάλες, αλλά επέτειναν την ύφεση και τη δημοσιονομική εκτροπή», σημειώνει σχετικά με τις εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΟ η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λ. Κατσέλη.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από τολμηρές τομές, ώστε να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Παπαθανασίου, επέκρινε και πάλι το ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του στο τομέα της οικονομίας: «Αφού το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη πιστεύουν ότι το έλλειμμα θα είναι 7% ή 8% του ΑΕΠ στο τέλος του 2009, θα έχει ενδιαφέρον να πουν στους Έλληνες από πού θα εξοικονομήσουν 12,5 δισ. ευρώ για να περιορίσουν το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Και γιατί, ενώ πρέπει να γίνουν αυτές οι οικονομίες, το ΠΑΣΟΚ προτείνει και νέες δαπάνες ύψους 10,7 δις ευρώ; Ας αφήσουν λοιπόν τις προβλέψεις και ας παρουσιάσουν στους πολίτες τις προτάσεις τους με ειλικρίνεια και ευθύνη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα