Νευρικότητα στο Χ.Α.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 18:29

Νευρικότητα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικό δείκτη να αλλάζει αρκετές φορές πρόσημο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Τελικά, έκλεισε στις 2.547,47 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,1%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 238 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 21,4 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο ΟΠΑΠ, ο οποίος υποχώρησε κατά 4,19%.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η νευρικότητα οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

«Η πολύ μεγάλη μεταβλητότητα σήμερα εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικευμένης αβεβαιότητας εν όψει των εκλογών, ενώ το κλίμα επιβάρυναν και οι ρευστοποιήσεις κερδών σε μη τραπεζικές μετοχές», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

Όπως δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Πήγασος Χρηματιστηριακή, «μετά από ένα ράλι 200 μονάδων από το χαμηλό των 2.360 είναι λογικό να υπάρχει μια σταθεροποίηση. Είναι νωρίς να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος διόρθωσης, πρώτον γιατί δεν βλέπω κάποιο εγχώριο νέο που να μας βοηθήσει ιδιαίτερα».

«Υπάρχει η αβεβαιότητα των εκλογών, όχι τόσο στο επίπεδο της αυτοδυναμίας, αλλά στο επίπεδο των φορολογικών νομοσχεδίων, του προϋπολογισμού, των προσώπων στις ΔΕΚΟ», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα