Συνδρομή των φτωχών κρατών ζήτησε ο Στρος-Καν

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 20:31

Να συνδράμουν τα φτωχά κράτη ώστε εν μέσω κρίσης να αντεπεξέλθουν στο κρίσιμο δημοσιονομικό πεδίο προέτρεψε σήμερα τα πλούσια κράτη και τις «αναδυόμενες οικονομίες» ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Πρέπει να φροντίσουμε η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας να συμπαρασύρει και τα φτωχά κράτη στον πλανήτη μας, τα κράτη όπου οι πολίτες διαβιώνουν σήμερα με πολύ φτωχό εισόδημα (...) κράτη, που οι οικονομίες τους χρήζουν τούτη την ώρα έκτακτων χρηματοδοτικών ‘’πακέτων’’, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν εν μέσω κρίσης, έστω να μπορέσουν να ελπίσουν, για να το πούμε απλά, ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση...» τόνισε σε σημερινή του ομιλία, στην Ουάσινγκτον ο κ. Στρος-Καν.

Παράλληλα, ο ίδιος εκτίμησε ότι τα φτωχά κράτη του πλανήτη χρειάζονται επειγόντως για τα δημόσια οικονομικά τους, που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη κρίση, τουλάχιστον 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αν δεν βοηθηθούν τα φτωχά κράτη να εξυπηρετήσουν το εξωτερικό χρέος τους εν μέσω κρίσης, τότε δεν προβλέπω να φθάσουν σε οικονομική ανάκαμψη, επιπλέον βέβαια δεν θα μειωθούν ούτε στο ελάχιστο τα διάφορα οικονομικά τους ελλείμματα», επεσήμανε, εστιάζοντας στο ότι «το κόστος δανεισμού αυτών των κρατών θα πρέπει να είναι, για τα δεδομένα τους, ανεκτό».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείo



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα