Η ΥΠΑ για τις δηλώσεις Ανδ. Βγενόπουλου

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 20:49

Τις αιχμές του προέδρου της ΜIG Ανδρέα Βγενόπουλου για τη γραμμή της Aegean προς την Κωνσταντινούπολη απέρριψε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει τα εξής:

«Στο πλαίσιο των διμερών διακρατικών συναντήσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, με στόχο την αύξηση των συχνοτήτων των διακρατικών (bilateral) πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι η όλη διαδικασία για την αύξηση των πτήσεων αυτών είχε ξεκινήσει από το 2002, κατέληξε δε το 2009, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χειρίστηκε το αίτημα Ελλήνων αερομεταφορέων, όπως έχει καθήκον να πράξει, προκειμένου να αυξηθούν οι εκατέρωθεν εβδομαδιαίες συχνότητες από 15 σε 31, με οποιονδήποτε τύπο αεροσκάφους. Επιπλέον, προβλέφθηκε σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους της αγοράς, να συμφωνηθεί περαιτέρω αύξηση συχνοτήτων, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της ισότητας. Με τον τρόπο αυτό υπήρξε ανταπόκριση στα αιτήματα όλων των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που επιθυμούσαν είτε να αυξήσουν τον αριθμό των δρομολογίων τους, είτε να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

»Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, το Υπουργείο Εξωτερικών παρίσταται πάντοτε σε όλες τις συζητήσεις και διευκολύνει τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα