«Καθήκον» της ΕΚΤ η αύξηση των επιτοκίων

Δηλώσεις του ¶ξελ Βέμπερ στο Market News
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 15:20

«Καθώς βγαίνουμε από αυτή την κρίση και καθώς η οικονομία ανακάμπτει και καθώς αλλάζει ο πιστωτικός κύκλος, νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τους μακροπρόθεσμους πληθωριστικούς κινδύνους», τόνισε το μέλος της ΕΚΤ.

Καθήκον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να αυξήσει τα επιτόκια, μόλις ανακάμψει η οικονομία της Ευρωζώνης και αρχίσουν να εμφανίζονται πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, ¶ξελ Βέμπερ, μιλώντας στο Market News.

«Καθώς βγαίνουμε από αυτή την κρίση και καθώς η οικονομία ανακάμπτει και καθώς αλλάζει ο πιστωτικός κύκλος, νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τους μακροπρόθεσμους πληθωριστικούς κινδύνους», τόνισε ο Βέμπερ.

«Και έχουμε την υποχρέωση να αυξήσουμε τα επιτόκια, για να αποτρέψουμε την αθέτηση του στόχου μας για τον πληθωρισμό και την συσσώρευση υπερβολικής ρευστότητας, καθώς η οικονομία ενισχύεται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, αν και τώρα δεν υπάρχει λόγος για απόσυρση των οικονομικών μέτρων στήριξης της ΕΚΤ, η διατήρηση υπερβολικά χαλαρών πολιτικών για μεγάλο διάστημα ενέχει τον κίνδυνο ανόδου του πληθωρισμού.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα