Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 15:20

«Καθήκον» της ΕΚΤ η αύξηση των επιτοκίων

Καθήκον της ΕΚΤ είναι να αυξήσει τα επιτόκια μόλις ανακάμψει η οικονομία της Ευρωζώνης και αρχίσουν να εμφανίζονται πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε ο ¶ξελ Βέμπερ.

Καθήκον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να αυξήσει τα επιτόκια, μόλις ανακάμψει η οικονομία της Ευρωζώνης και αρχίσουν να εμφανίζονται πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, ¶ξελ Βέμπερ, μιλώντας στο Market News.

«Καθώς βγαίνουμε από αυτή την κρίση και καθώς η οικονομία ανακάμπτει και καθώς αλλάζει ο πιστωτικός κύκλος, νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τους μακροπρόθεσμους πληθωριστικούς κινδύνους», τόνισε ο Βέμπερ.

«Και έχουμε την υποχρέωση να αυξήσουμε τα επιτόκια, για να αποτρέψουμε την αθέτηση του στόχου μας για τον πληθωρισμό και την συσσώρευση υπερβολικής ρευστότητας, καθώς η οικονομία ενισχύεται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, αν και τώρα δεν υπάρχει λόγος για απόσυρση των οικονομικών μέτρων στήριξης της ΕΚΤ, η διατήρηση υπερβολικά χαλαρών πολιτικών για μεγάλο διάστημα ενέχει τον κίνδυνο ανόδου του πληθωρισμού.

Πηγή: Reuters