ΗΠΑ: Στα αρχικά στάδια της ανάκαμψης η οικονομία

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 14:16

Επιβράδυνση της συρρίκνωσης της αμερικανικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς προβλέπουν οι οικονομολόγοι και εκτιμούν ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ανάκαμψης, λίγη ώρα προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία.

Σε έρευνα του Bloomberg News, οι αναλυτές εκτίμησαν πως η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου κατά 1,2% σε ετήσια βάση, δηλαδή με το χαμηλότερο ρυθμό της τελευταίας χρονιάς.

Τα κρατικά «πακέτα» στήριξης, όπως οι επιδοτήσεις για την αγορά πρώτης κατοικίας, προσέφεραν αυτό το τρίμηνο στήριξη στον μεταποιητικό κλάδο και στην αγορά κατοικίας – τους δύο τομείς που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση.

«Τα χειρότερα έχουν περάσει και το τρίτο τρίμηνο θα είναι ένα τρίμηνο ισχυρής ανάπτυξης», εκτιμά οικονομολόγος της IHS Global Insight. Όπως σημειώνει, «τα μέτρα στήριξης είναι ένας λόγος για τη βελτίωση της οικονομίας. Ο μόνος τομέας που υποφέρει ακόμα είναι η αγορά εργασίας».

Τα επίσημα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Εμπορίου στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα