GM: Κοντά στο στόχο μείωσης των δαπανών

Μέχρι τα τέλη του 2009 η πώληση των Saab, Hummer
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 12:00

Το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά διαμορφώθηκε στο 11,9%, ενώ το μερίδιό της στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 19,5%, από 22,1% που ήταν στα τέλη του 2008.

Πολύ κοντά στο στόχο μείωσης των δαπανών της φέρεται να είναι η General Motors, ωστόσο βρίσκεται αντιμέτωπη με την αβέβαιη πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την άνοδο της ανεργίας στην προσπάθειά της να προσελκύσει καταναλωτές.

Στη νέα ενημέρωση προόδου, που αφορά στο τρίμηνο αφότου η εταιρεία βγήκε από το καθεστώς χρεοκοπίας, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Φριτζ Χέντερσον, ανακοίνωσε επίσης την αποχώρηση του κορυφαίου στελέχους του τμήματος πωλήσεων στις ΗΠΑ, Μαρκ ΛαΝιβ.

Ο 50χρονος ΛαΝιβ είναι ο τελευταίος αξιωματούχος της GM που αποχωρεί, τη στιγμή που ο Χέντερσον προωθεί ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. Αντικαταστάτριά του ορίστηκε η Σούζαν Ντόχερτι.

Ο Χέντερσον αρνήθηκε να σχολιάσει τις «φήμες» περί αποχώρησης και τους οικονομικού διευθυντή της GM, Ρέι Γιανγκ.

Σημειώνεται ότι το μερίδιο αγοράς της GM τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους αρχικούς στόχους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, παρά το γεγονός ότι η χρεοκοπία έπληξε την αξιοπιστία της εταιρείας στους καταναλωτές. Το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά διαμορφώθηκε στο 11,9%, ενώ το μερίδιό της στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 19,5%, από 22,1% που ήταν στα τέλη του 2008.

Ο Χέντερσον εκτίμησε επίσης ότι οι συμφωνίες για την πώληση των μονάδων Saab και Hummer θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη της χρονιάς και ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει αρχική δημόσια εγγραφή το 2010, προκειμένου να μειώσει το πλειοψηφικό μερίδιο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα