Ερχεται στην Ελλάδα το Amazon Kindle

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 11:21
REUTERS /KIM WHITE

Το Amazon Kindle η καινοτόμα ασύρματη συσκευή ανάγνωσης βιβλίων από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Amazon έρχεται στις 19 Οκτωβρίου και στην Ελλάδα, αφού πια θα διατίθεται σε πάνω από 100 χώρες.

Το Kindle (με προτεινόμενη διεθνή τιμή πώλησης 279 δολαρίων) θα προσφέρει στο χρήστη του τη δυνατότητα ανάγνωσης σε μια οθόνη έξι ιντσών περισσότερων από 200.000 βιβλίων και 85 αμερικανικών και διεθνών εφημερίδων και περιοδικών.

Η διεθνής έκδοση -που θα έλθει και στην Ελλάδα- έχει μνήμη 2 GB και μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 1.500 ψηφιακά βιβλία, διαθέτει τη δυνατότητα μετατροπής του κειμένου σε ομιλία, μπορεί να διαβάσει αρχεία .pdf (Acrobat) και επιτρέπει στους χρήστες να κρατάνε ηλεκτρονικές σημειώσεις στα ψηφιακά βιβλία που διαβάζουν.

Οι συσκευές e-readers αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ειδικά στις γιορτές. Μόνο στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι το 2009 θα πουληθούν 3 εκατ. τέτοιες συσκευές (o κυριότερος ανταγωνιστής του Kindle είναι η παρόμοια συσκευή της Sony), ενώ το 2010 αναμένονται διπλάσιες πωλήσεις 6 εκατ.

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Forrester Research, η Amazon θα έχει το 2009 μερίδιο αγοράς 60% και η Sony 35%.

Το Kindle πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007 και μέχρι τώρα πουλιόταν μόνο στην αμερικανική αγορά μέσω του Amazon.com.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα