Συνεχίζονται κινητοποιήσεις - διάλογος

Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 20:21
UPD:21:46

Χωρίς να υπάρξει συμφωνία ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ).

«Η συζήτηση με την Ομοσπονδία συνεχίζεται. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση του διαλόγου» δήλωσε η κ. Κατσέλη, μετά τη συνάντηση.

Λ. Κατσέλη: Η συζήτηση με την ΟΜΥΛΕ συνεχίζεται

Λ. Κατσέλη: Η συζήτηση με την ΟΜΥΛΕ συνεχίζεται

Η ΟΜΥΛΕ εμμένει στο αίτημά της για «πάγωμα» της παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην Cosco Pacific.

«Δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Παρά τη συζήτηση δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Πρόσθεσε δε πως «η πόρτα του διαλόγου δεν έκλεισε», επισημαίνοντας, ωστόσο, πως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Luo Linquan συναντήθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, μετά την παραχώρηση εκμετάλλευσής του στην κινεζική COSCO.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορούν ούτε να εξάγουν τα προϊόντα, ούτε να εισάγουν εμπορεύματα και πρώτες ύλες, που είναι αναγκαίες για την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητά τους.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ανέφερε στον κ. Μίχαλο ότι αυτό που αναζητά η κινεζική πλευρά είναι η τήρηση της νομιμότητας και η εφαρμογή της σύμβασης που έχει υπογραφεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα