ΓΣΕΕ: Εκρηκτική αύξηση της ανεργίας

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 16:38

Η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 15%, ενώ με τη λήξη και της τουριστικής περιόδου η κατάσταση θα γίνει δραματική».

«Εκρηκτική» χαρακτηρίζει την αύξηση της ανεργίας, από 7% τον Ιούλιο του 2008 σε 9,6% τον Ιούλιο του 2009, η ΓΣΕΕ.

Σημειώνει δε πως «η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 15%, ενώ με τη λήξη και της τουριστικής περιόδου η κατάσταση θα γίνει δραματική».

«Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία πληρώνουν τα σπασμένα μιας αντι-αναπτυξιακής και αντεργατικής πολιτικής, η οποία προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας με τις προσλήψεις των stage, με τα 4ήμερα και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων», τονίζει η ΓΣΕΕ.

«Η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η τόνωση της αγοραστικής δύναμης χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όπως και η απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις ή χρηματοδότηση από το πακέτο των 28 δισ. €» είναι, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Τονίζει δε πως η αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας είναι μόνιμη απαίτηση και διεκδίκησή της ΓΣΕΕ για την ανακούφιση και ενίσχυση των ανέργων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα