Wind Hellas: Επιδιώκει συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 16:25

Συμφωνία με τους δανειστές για την αναδιάρθρωση του χρέους της ευελπιστεί να πετύχει η Wind Hellas, προκειμένου να διατηρήσει τη ρευστότητά της και να διαχειριστεί το χρέος της ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 17% το τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν κατά 26% στα 98 εκατ. ευρώ.

Με μόλις 26 εκατ. ευρώ μετρητά στον ισολογισμό της, η Wind Hellas είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε καταβολή τοκομεριδίου προς ομολογιούχους στις 15 Οκτωβρίου, καθώς συνεχίζει τις συνομιλίες με επενδυτές.

Ο Μάθιου Τίπετς από τη μητρική εταιρεία της Wind, Hellas Telecommunications II, ελπίζει να βρεθεί επενδυτής έως τις 15 Νοεμβρίου. «Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από έναν αριθμό αξιόπιστων οικονομικών και στρατηγικών επενδυτών για να στηρίξουν τη συναλλαγή, που περιλαμβάνει σημαντική επένδυση σε μετρητά στο μετοχικό της κεφάλαιο», ανέφερε.

Η προθεσμία για τις προσφορές έχει οριστεί για τις 22 Οκτωβρίου. Στους πιθανούς επενδυτές περιλαμβάνονται η σημερινή ιδιοκτήτρια εταιρεία Weather Investments και η Forthnet.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα