Τραπεζικά στελέχη εις αναμονή παχιών αγελάδων

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 10:54

Σε παχυλά μπόνους προσβλέπουν τα τραπεζικά στελέχη, καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις χρηματοοικονομικές αγορές ενισχύεται και οι μεγαλύτεροι τραπεζικοί κολοσσοί ανακοινώνουν κέρδη που ξεπερνούν ακόμη και τις προσδοκίες, παρατηρούν οι The Times.

Δώδεκα μόλις μήνες μετά την εκδήλωση της διεθνούς κρίσης που έφερε πολλούς τραπεζικούς κολοσσούς στα όρια της κατάρρευσης, τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης ζουν καλύτερες μέρες με τις μετοχές να κάνουν ράλι και τις επενδυτικές τράπεζες να ετοιμάζονται να ανακοινώσουν εκπληκτικές κερδοφορίες.

Η Goldman Sachs, η οποία απασχολεί 5.500 εργαζομένους στο Λονδίνο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα σημαντική άνοδο των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ετήσιες απολαβές του μέσου εργαζόμενου της Goldman στο Λονδίνο θα ανέλθουν περίπου στα 748.000 δολάρια (μισθός και μπόνους) –αύξηση 13% σε σύγκριση με το 2007 και υπερδιπλασιασμός σε σύγκριση με το 2008.

Τα ανώτατα στελέχη όλων των ξένων επενδυτικών τραπεζών κλήθηκαν χθες από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο τους προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να συνάψουν πλουσιοπάροχες συμβάσεις με το δημόσιο, εκτός εάν πληρούν το κώδικα συμπεριφοράς που υποδεικνύει η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα