Σε υψηλά ενός έτους η Ευρώπη

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 10:50

Σε υψηλά ενός έτους αναρριχήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, στον απόηχο των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων από εταιρείες όπως η JPMorgan. Με κέρδη έκλεισε χθες και η Wall Street.

«Η δυναμική είναι πολύ καλή», σχολίασε οικονομολόγος της KBC Securities. «Αυτή τη στιγμή η αγορά κατευθύνεται από τη ρευστότητα. Στο μέτωπο της κερδοφορίας, όλοι πιστεύουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι καλύτερα απ’ ό,τι αναμένεται», συμπλήρωσε.

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,4% στις 1.019,98 μονάδες, έχοντας σημειώσει άνοδο 2,1% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι οι τράπεζες, με τις μετοχές των Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, Natixis και UBS να καταγράφουν κέρδη 0,1-1,3%.

Ανοδικά κινούνται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι τίτλοι των BMW, Volkswagen AG, Peugeot, Renault και Fiat ενισχύονται από 0,3% έως 0,6%.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται σε μια σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα από κολοσσούς όπως η Goldman Sachs, η Citigroup, η Google και η Nokia.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα