Απέσυρε την προσφορά για την Anglo American η Xstrata

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 12:14

Την απόφασή της να αποσύρει την προσφορά ύψους 29,6 δισ. στερλινών για την εξαγορά της Anglo American ανακοίνωσε η Xstrata, ματαιώνοντας τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων μεταλλευτικών ομίλων στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι σε πέντε μέρες έληγε η προθεσμία για την υποβολή επίσημης πρότασης εξαγοράς της εταιρείας. Η Xstrata δεν μπορεί πλέον να καταθέσει νέα προσφορά για την Anglo προτού παρέλθουν έξι μήνες, εκτός και αν πρόκειται για μια συμφωνηθείσα προσφορά ή αν προέρχεται από τρίτο μέρος.

«Είναι λυπηρό που το δ.σ. της Anglo American απέρριψε αμέσως την πρότασή μας, χωρίς να έχει επαφές με την Xstrata», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικ Ντέιβις, τονίζοντας πως «η στρατηγική επιχειρηματολογία για μια συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών παραμένει αμείωτη».

Οι μετοχές της Anglo υποχωρούσαν νωρίτερα στο Λονδίνο κατά 3,2% στις 2.237,5 πένες, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 29,5 δισ. στερλίνες. Ο τίτλος της Xstrata σημείωνε πτώση 0,2% στις 1.029 πένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα